I Will Cook For Food

I Will Cook For Food startede som en pludselig indskydelse i efteråret 2012. Kort sagt drejer det sig om, at jeg handler, laver maden og vasker op, mod selv at spise med. Det blev en uforudset succes, og det har ændret min hverdag radikalt.

Nu kan jeg også hyres på mere traditionel vis af private såvel som virksomheder, hvor jeg laver mad til alt fra private middage til fødselsdage, polterabends, receptioner og firmamiddage.

Derudover kommer jeg gerne ud og laver mad sammen med jer som en event, hvor vi laver maden i fællesskab.

Jeg laver al maden på lokationen. Du skal derfor have et fuldt køkken til rådighed. Det behøver dog ikke at være et professionelt køkken – jeg indretter mig efter vilkårene, fuldstændig som jeg også har gjort siden det oprindelige I Will Cook For Food projekt startede.

I Will Cook For Food er under konstant udvikling og forandring. Mit sigte er at det sociale inddrages i såvel madlavning som måltid. Jeg kalder det sociogastronomi. // Thomas Aaby Berdal
KONTAKT     kontakt@thomasberdal.dk    Skriv for at modtage opkald

I Will Cook For Food er under redefinering - hjemmesiden opdateres ikke længere.
Siden hér fungerer nu som arkiv for blogindlæg og opskrifter. Du er meget velkommen til at snuse rundt.
Jeg laver stadig mad- og socialgastronomiske ting og sager. Og kan stadig bookes til at lave mad til dit arrangement. Følg med på Facebook, Instagram og blog.
Vil du i kontakt med mig, kan jeg kontaktes via kontakt@thomasberdal.dk

fideos 01 small

Det her er en opskrift jeg gravede frem, da jeg underviste i middelhavskøkkenet på afbud. Det er en lidt pudsig opskrift. Spansk - men trækker tråde til Afrika og Asien. Der er noget helt i gennem skizofrent over den - men den fungerer virkelig godt. Det er en opskrift uden konkrete mål - den er bondsk på en havagtig måde. Den er dyb og ikke så sart som sine franske fætre moules marinières eller moules frites. Der er saft og kraft og dybe smage. 
I virkeligheden er det en ret man hurtigt smider sammen på må og få. Smager til. Serverer måske med godt brød og en enkel tomatalat.

Nogen laver den med meget nudel. Jeg kan bedst lide at nudlerne holder sig lidt i baggrunden, så fornemmelsen er suppeagtig - så jeg bruger ikke så mange nudler. Andre laver den som en egentlig nudelret.

Brug den mængde muslinger du skal bruge. Brug en god humpel chorizo.

Fideos

Muslinger (gerne blandede, f.eks. blåmuslinger, venusmusliger, hjertemuslinger, knivmuslinger mv.)
God chorizo - gerne fersk 
Nudler
Hønsefond (helst hjemmelavet)
Lidt olivenolie

Topping
Paprika (gerne en god røget paprika)
Fintsnittet forårsløg
Aïoli

Først renser du muslingerne for skæg og sand - og skallen skrabes fri for urenheder. Sorter de dårlige fra. De skal være lukkede og hele. De der ikke er lukkede, skal lukke hvis du forsigtigt banker lidt på dem. Dem der ikke er lukkede, eller lukker, eller er ødelagte, kasseres.
Chorizoen skæres i grove stykker.
Der kommes lidt olivenolie på en varm pande. Herefter kommer chorizoen på. Chorizoen steges godt af. Den må godt få en smule sorte kanter hist og hér. Muslingerne kommes nu på - og de får lidt varme. De tørrede nudler knuses og drysses med fri hånd over muslingerne - og det røres let rundt. Til sidst kommer vi fonden på - og lader det hele simre lidt sammen et par minutter. De muslinger der stadig er lukkede, kasseres.
Til sidst, lige inden servering, kommer vi lidt aïoli over. Og krydrer med paprika og forårsløg.

Aïoli

1 æggeblomme
1 tsk sennep
1 spsk hvidvinseddike
1 spsk citronsaft
2-3 fed hvidløg
¼ l. solsikkeolie
1-2 spsk olivenolie
Salt og peber

Alle ingredienser, undtagen æggeblomme og olie, kommes i en blender og blendes så fint som muligt. Massen røres nu med æggeblomme. Herefter pisker vi solsikkeolien i - i en tynd stråle. Først lidt ad gangen - herefter kan du være lidt mere gavmild med olien. Olien piskes i lidt ad gangen, til vi har den konsistens vi gerne vil have. Personligt vil jeg gerne have den lidt mere lind end end en almindelig mayonnaise. Olivenolien giver en meget kraftig, næsten besk smag i en mayonnaise. Derfor har jeg valgt at skrue ned for olivenolien. Vil du have en meget "ren" aïoli, kan du helt undlade olivenolien (i dette tilfælde, synes jeg at den kant oliveolien giver, klæder retten). Vil du have en meget kraftig aïoli, skruer du op for olivenolien.

Tomatsalat

Tomater (gode, modne tomater med masser af smag, fx. san marzano)
Frisk basilikum
God, kraftfuld balsamico
Oliven
God olivenolie
Rødløg
Vellagret manchego
Evt. citronsaft
Salt og peber

Igen. Lav den mængde du mener der skal bruges. Tomater skæres i mindre stykker. Rødløg snittes fint. Basilikum plukkes. Det hele vendes i en skål med olie, balsamico, olivener. Smag til med salt, peber og evt. citronsaft. Lige inden servering rives manchego over i rigelige mængder.

Server dine fideos rygende varme. Tomatsalaten på siden. Godt brød og god vin!

Velbekomme!

 

Thomas Berdal - Thomas Aaby Berdal - I Will Cook For Food - IWCFF - thomas aaby berdal - thomas berdal - i will cook for food - iwcff - iwillcookforfood

Til toppen