I Will Cook For Food

I Will Cook For Food startede som en pludselig indskydelse i efteråret 2012. Kort sagt drejer det sig om, at jeg handler, laver maden og vasker op, mod selv at spise med. Det blev en uforudset succes, og det har ændret min hverdag radikalt.

Nu kan jeg også hyres på mere traditionel vis af private såvel som virksomheder, hvor jeg laver mad til alt fra private middage til fødselsdage, polterabends, receptioner og firmamiddage.

Derudover kommer jeg gerne ud og laver mad sammen med jer som en event, hvor vi laver maden i fællesskab.

Jeg laver al maden på lokationen. Du skal derfor have et fuldt køkken til rådighed. Det behøver dog ikke at være et professionelt køkken – jeg indretter mig efter vilkårene, fuldstændig som jeg også har gjort siden det oprindelige I Will Cook For Food projekt startede.

I Will Cook For Food er under konstant udvikling og forandring. Mit sigte er at det sociale inddrages i såvel madlavning som måltid. Jeg kalder det sociogastronomi. // Thomas Aaby Berdal
KONTAKT     kontakt@thomasberdal.dk    Skriv for at modtage opkald

I Will Cook For Food er under redefinering - hjemmesiden opdateres ikke længere.
Siden hér fungerer nu som arkiv for blogindlæg og opskrifter. Du er meget velkommen til at snuse rundt.
Jeg laver stadig mad- og socialgastronomiske ting og sager. Og kan stadig bookes til at lave mad til dit arrangement. Følg med på Facebook, Instagram og blog.
Vil du i kontakt med mig, kan jeg kontaktes via kontakt@thomasberdal.dk

svampedeller1 01

En ret der er lavet ved flere lejligheder til posemiddagene. I flere forskellige afskygninger.
Lavet ordentligt - og uden for meget mel, smager de virkelig godt. En ren umami-bombe. Det er vigtigt at få struktur og ordentlig stegeskorpe på svampefrikadellerne.

Det følgende kan ses som en akkumuleret opskrift.
Bemærk at svampe altid er lidt forskellige - og det kan variere meget, hvor meget fugt de har.
Jeg har også lavet veganske udgaver. Men de bedste er dem, hvor der godt må bruges smør og æg.

Skriv i kommentarfeltet, hvis du ønsker råd til at omsætte opskriften til en vegansk udgave.

4 personer

Svampefrikadeller
400 g portobello
100 g kantarel
10 g tørret, kværnet kantarel
50 g chiafrø
25-50 g hvedemel
25 g boghvedekerner
1 spsk balsamico
3 æg
Salt og peber
Olie og smør til stegning

Sort hvidløgscreme
1 æggeblomme
½ spsk dijonsennep
1 spsk æblecidereddike
1 spsk citronsaft
5-6 fed sort hvidløg (kan fås i feks Irma)
¼ l. smagsneutral olie, feks. solsikke
1 dl creme fraiche 38%
Salt og sort peber

Creme
Først skal der laves en mayonnaise. Purer sennep, æblecidereddike, citronsaft og sort hvidløg til en ensartet og helst glat masse. Pisk æggeblommen i. Når det skummer godt op, tilføres olien lidt ad gangen. Start med en spiseskefuld ad gangen, mens du bliver ved med at piske. Efterhånden som det absorberer olien kan du være mere gavmild med olien. ¼ l olie plejer at passe nogenlunde med én æggeblomme. Men det kan sagtens være at du skal bruge lidt mere.
Jo mere olie du pisker i, jo tykkere bliver mayonnaisen. I dette tilfælde vil vi godt have den så tyk at den dirrer lidt som budding, når du ryster skålen.
Når mayonnaisen er færdig rører du cremefraichen i. Til sidst smages den til med salt, peber og evt. mere sennep, eddike og citronsaft.

Svampe
De friske svampe renses. Normalt må man helst ikke bruge vand, når man renser svampe. Men i dette tilfælde gør det ikke noget.
Hak svampene groft op og steg dem møre på en pande sammen med lidt smør eller olie. Tilsæt evt en skvæt vand. Det gør ikke noget at det hele er lidt sovset.
Blend svampene og væden fra panden. Du kan enten purere det helt ud - eller du kan lade det være lidt groft, så frikadellerne får lidt mere struktur.
Bland svampemassen sammen med resten af elementerne undtagen mel, smør og olie.
Til sidst kommes melen i lidt ad gangen til du har en nogenlunde fast masse. Smag til med salt og peber. Evt som en lille prøvedelle.
Lad farsen hvile minimum én time, så stivelsen fra chiafrøene når at aktivere og absorbere noget af væden.
Farsen skal være fast og gerne lidt luftig, så den er formbar. Ligesom klassisk frikadellefars.

Steg frikadellerne som du bedst kan lide dem. Gerne i masser af brusende smør.

Server med cremen. Og gerne med en bitter/syrlig salat. Feks rucola, citronsaft, olivenolie og parmesan.

Velbekomme!

 

Thomas Berdal - Thomas Aaby Berdal - I Will Cook For Food - IWCFF - thomas aaby berdal - thomas berdal - i will cook for food - iwcff - iwillcookforfood

Til toppen