Til en posemiddag for et års tid siden, var folk blevet bedt om at tænke Indien. Én af gæsterne, en inder, skulle rejse tilbage til Indien dagen efter.
Én af retterne vi fandt på, var et twist over eggs benedict.
Pocheret æg på bønnepuré af butterbeans med gurkemeje og karrysyltede champignoner.
4 personer
150-200 g butterbeans fra dåse, drænet (du kan også selv udbløde og forkoge butterbeans i forvejen)
4 æg
8-10 champignon (eller anden svamp efter ønske)
25 g smør
Saft af ½ citron
2 dl hvidvinseddike
1 dl sukker
Stødt gurkemeje
Madraskarry
Salt og peber
Lav en syltelage med hvidvinseddike, sukker lidt salt og peber og en spiseskefuld karry. Bland det hele sammen og bring det i kog til sukkeret er opløst.
Rens og skær svampe i skiver og rist dem tørre på en pande med lidt karry. Læg dem i lagen og lad dem gerne stå i lagen i minimum 30 minutter inden servering.
Butterbeans koges helt møre, så de næsten splatter ud. Blend dem til en glat pure - og monter smør i. Tilsæt lidt gurkemeje og smag til med citronsaft, salt og peber.
Pocher nu æggene. Bring en kasserolle vand i kog. Tilsæt en skvæt eddike. Vandet skal nu kun småsimre - det må ikke boble. Lav en strømvirvel i vandet og slå ægget forsigtigt ud i virvlen. Du kan evt. have ægget slået ud i en lille kop i forvejen.
Ægget skal nu småsimre i 2-3 minutter. Tilbered max 2 æg i gryden ad gangen.
Når ægget er færdigt, tages det op og dyppes i koldt vand førend det lægges på et rent viskestykke. Fjern forsigtig overskydende hvide, sådan at du har et pænt pocheret æg.
Anret en skefuld puré på en tallerken. Læg det pocherede æg ovenpå. Og slut med afdryppede, karrysyltede svampe. Giv retten et godt kværn sort peber. Server.
Velbekomme!
Thomas Berdal - Thomas Aaby Berdal - I Will Cook For Food - IWCFF - thomas aaby berdal - thomas berdal - i will cook for food - iwcff - iwillcookforfood