I Will Cook For Food

I Will Cook For Food startede som en pludselig indskydelse i efteråret 2012. Kort sagt drejer det sig om, at jeg handler, laver maden og vasker op, mod selv at spise med. Det blev en uforudset succes, og det har ændret min hverdag radikalt.

Nu kan jeg også hyres på mere traditionel vis af private såvel som virksomheder, hvor jeg laver mad til alt fra private middage til fødselsdage, polterabends, receptioner og firmamiddage.

Derudover kommer jeg gerne ud og laver mad sammen med jer som en event, hvor vi laver maden i fællesskab.

Jeg laver al maden på lokationen. Du skal derfor have et fuldt køkken til rådighed. Det behøver dog ikke at være et professionelt køkken – jeg indretter mig efter vilkårene, fuldstændig som jeg også har gjort siden det oprindelige I Will Cook For Food projekt startede.

I Will Cook For Food er under konstant udvikling og forandring. Mit sigte er at det sociale inddrages i såvel madlavning som måltid. Jeg kalder det sociogastronomi. // Thomas Aaby Berdal
KONTAKT     kontakt@thomasberdal.dk    Skriv for at modtage opkald

I Will Cook For Food er under redefinering - hjemmesiden opdateres ikke længere.
Siden hér fungerer nu som arkiv for blogindlæg og opskrifter. Du er meget velkommen til at snuse rundt.
Jeg laver stadig mad- og socialgastronomiske ting og sager. Og kan stadig bookes til at lave mad til dit arrangement. Følg med på Facebook, Instagram og blog.
Vil du i kontakt med mig, kan jeg kontaktes via kontakt@thomasberdal.dk

IMG 4748 01 1024x837

Til en posemiddag for et års tid siden, var folk blevet bedt om at tænke Indien. Én af gæsterne, en inder, skulle rejse tilbage til Indien dagen efter.

Én af retterne vi fandt på, var et twist over eggs benedict.

Pocheret æg på bønnepuré af butterbeans med gurkemeje og karrysyltede champignoner.

4 personer
150-200 g butterbeans fra dåse, drænet (du kan også selv udbløde og forkoge butterbeans i forvejen)
4 æg
8-10 champignon (eller anden svamp efter ønske)
25 g smør
Saft af ½ citron
2 dl hvidvinseddike
1 dl sukker
Stødt gurkemeje
Madraskarry
Salt og peber

Lav en syltelage med hvidvinseddike, sukker lidt salt og peber og en spiseskefuld karry. Bland det hele sammen og bring det i kog til sukkeret er opløst.
Rens og skær svampe i skiver og rist dem tørre på en pande med lidt karry. Læg dem i lagen og lad dem gerne stå i lagen i minimum 30 minutter inden servering.

Butterbeans koges helt møre, så de næsten splatter ud. Blend dem til en glat pure - og monter smør i. Tilsæt lidt gurkemeje og smag til med citronsaft, salt og peber.

IMG 4721 01 1024x773

Pocher nu æggene. Bring en kasserolle vand i kog. Tilsæt en skvæt eddike. Vandet skal nu kun småsimre - det må ikke boble. Lav en strømvirvel i vandet og slå ægget forsigtigt ud i virvlen. Du kan evt. have ægget slået ud i en lille kop i forvejen.
Ægget skal nu småsimre i 2-3 minutter. Tilbered max 2 æg i gryden ad gangen.
Når ægget er færdigt, tages det op og dyppes i koldt vand førend det lægges på et rent viskestykke. Fjern forsigtig overskydende hvide, sådan at du har et pænt pocheret æg.

IMG 4730 01 1024x682

Anret en skefuld puré på en tallerken. Læg det pocherede æg ovenpå. Og slut med afdryppede, karrysyltede svampe. Giv retten et godt kværn sort peber. Server.

Velbekomme!

 

Thomas Berdal - Thomas Aaby Berdal - I Will Cook For Food - IWCFF - thomas aaby berdal - thomas berdal - i will cook for food - iwcff - iwillcookforfood

Til toppen