Dette er en super nem ret. Og meget velsmagende! Jeg valgte conchiglione-pastaen, for at den skulle kunne samle godt med sovs op. Jeg tror dog at en tagliatelle vil fungere bedre.
Jeg brugte til tre personer:
Fisk
400 gram hellefisk (filet)
2 dl. hvidvin
50 gram smør
1 citron, saften af
Salt og peber
Sauce
1/4 l. piskefløde
5 dl. hvidvin
1 solidt bundt kørvel
1/2 citron
Salt og peber
Tilbehør - Rødt spidskål i citronvinaigrette
1 lille rødt spidskål
1 fed hvidløg (revet)
1 citron
En god slat rødvinseddike (ikke reduceret)
1 spsk honning
Salt og peber
Pasta
Et par håndfulde conchiglioni (eller fx. tagliatelle)
Salt
Således
Et par liter vand bringes i kog. Fisken anrettes på et ildfast fad sammen med smør, hvidvin - krydres med salt og peber. Fadet dækkes tætsluttende med staniol - og sættes i en forvarmet ovn på 200 grader. Hellefisken skal have højst 20 minutter. Tag den gerne ud efter 15 minutter - og lad den hvile i fem minutter.
Fløde, hvidvin og citron kommes i en gryde og bringes i kog. Det må meget gerne reducere godt ind.
Rød spidskål snittet fint - og kommes i en skål med resten af indgredienserne, der masseres godt ind i kålen.
Kørvel hakkes groft. De værste stilke tages fra.
Når der er ti minutter til at fisken er færdig kommes pastaen i det kogende vand (husk salt!).
Når fisken og pastaen er færdig, kommes kørvlen i flødesaucen, der straks vendes i pastaen.
Anret og server.
Velbekomme!