Velkommen til dette første nyhedsbrev fra I Will Cook For Food! Tak for at du følger med.
Jeg har længe brygget på at få et nyhedsbrev over stepperne. Der sker hele tiden nye ting i min lille forretning - og det vil jeg gerne dele.
IWCFF Går Øko!
Nu har jeg taget springet til at blive øko kogemand. Jeg har været lidt lang tid om at komme ud af starthullerne - men bedre sent end aldrig!
Jeg har egentlig altid brugt meget økologi i min madlavning. Men har skulle tilpasse mine indkøb af råvarer efter de konkrete budgetter og ønsker til menuer. Klippe en hæl og hugge en tå, når der skulle vælges råvarer. Det har hele tiden irriteret mig.
Læs mere
Le Raït
Jon fra Chateau Le Raït går og brygger på noget. Det kommer til at handle en del om det sociale, der oftest går hånd i hånd med vin og mad. Men det kommer også til at handle om dannelse - om at forstå vinen og forstå hvad der gør sig gældende, når man parrer vin og mad. Vi kommer til at inddrage vores gæster i processerne. Snakke, lave mad, smage vine, kigge på råvarer. Og frem for alt have det sjovt.
Vi skal have 2-3 testmiddage mere, inden vi skyder vores projekt i gang.
Vi lavede en lille bitte testmiddag i april, hvor vi kom godt rundt i det. Det blev en aften med en masse snak og anekdoter fra maden og vinens verden. Der blev grint og diskuteret. Og da aftenen var omme, så den menu vi havde spist - uden at have planlagt noget i forvejen - sådan ud:
Jordskokker med fast gedeost samt oliven og brød
Vine: Fourton blanc sec (sauvignon blanc, semillon, muscadelle) / Ch Richard rosé (cab franc)
------------------------------------------------------------
Smørdampet raddichio med kompot af blomme, æble, rødløg
Vine: Ch Le Rait blanc sec (sauvignon blanc, semillon, muscadelle) / rouge (merlot)
------------------------------------------------------------
Grillede asparges, estragon, med smør og citron, amarant, honning
Vin: Les Ch’nons on boit (chenin)
------------------------------------------------------------
Risotto med fast gedeost, jordskok, løg, tørrede svampe, ristede mandler
Vine: Ch Le Rait rouge (merlot, cab franc/sauvignon) 2014 / Ch Le Rait rouge (merlot, cab franc/sauvignon) 2014 / Ökonomierat Rebholz (spätburgunder)
------------------------------------------------------------
Lammeculotte med syltede sennepsfrø i flødereduktion
Vine: Ch Le Rait rouge (merlot, cab franc/sauvignon) 2012 / Ch Le Rait sans souffre (merlot) 2015 / Ch feely (merlot) 2011
------------------------------------------------------------
Glaskål i citron
Vin: Le Rait rosé mousseux (merlot)
Vi skal afholde to/tre testmiddage mere førend vi sætter projektet i gang til efteråret. Vi glæder os meget!
Undervisning
Nu er to sæsoner på FOF slut. Jeg har undervist i sauce - og vi har væltet os i bearnaise, velouté, supreme, espagnole, mousseline og meget mere. Jeg har undervist i basis i Grundlæggende Madlavning og været en tur til de lidt varmere lande i Middelhavskøkkenet.
Det har været sjovt - men nu er det slut. Jeg er netop startet som underviser i Timm Vladimirs Køkken. Det er jeg super glad og stolt over. Det er virkelig kompetente mennesker jeg kommer til at arbejde sammen med. Fantastiske omgivelser, dejlige råvarer - og kurser med masser af indhold i en meget afslappet atmosfære.
Jeg kan dog selvfølgelig, som altid, stadig bookes til det lidt mere individuelle.
Læs mere
Grisen
Konfirmationerne er over os. Og den helstegte pattegris er meget populær i år. Med god grund! Det er en helt i gennem fantastisk spise. Kødet bliver mørt og saftigt - og samtidig får man masser af den grillede og røgede smag!
Men fra en grillmester til den næste har jeg alligevel et lille godt råd! Dæk ikke risten med kartofler eller andet, den sidste grilltid. Min personlige erfaring siger mig, at dette kan foresage en større varmeophobning, der er svær at kontrollere. Som billederne herunder meget tydeligt indikerer ;)
(grisen smagte dog stadig helt i gennem fænomenalt!)
Persillepesto
Denne pesto kunne have været virkelig lækker til grisen herover. Den er super enkel - og hvis du går ind på bloggen, finder du opskrift samt en 7 sekunders (mere tid behøver jeg ikke til at vise hvordan den laves) video med fremgangsmåden. Velbekomme!
Læs mere
Tak ...
... for at du følger med endnu engang. Om en måneds tid handler det om sommerens mad og råvarer. Og måske med mere nyt om Le Raït.
Ses! :)
FÅ NYHEDSBREVET DIREKTE I DIN MAIL HÉR!