I Will Cook For Food

I Will Cook For Food startede som en pludselig indskydelse i efteråret 2012. Kort sagt drejer det sig om, at jeg handler, laver maden og vasker op, mod selv at spise med. Det blev en uforudset succes, og det har ændret min hverdag radikalt.

Nu kan jeg også hyres på mere traditionel vis af private såvel som virksomheder, hvor jeg laver mad til alt fra private middage til fødselsdage, polterabends, receptioner og firmamiddage.

Derudover kommer jeg gerne ud og laver mad sammen med jer som en event, hvor vi laver maden i fællesskab.

Jeg laver al maden på lokationen. Du skal derfor have et fuldt køkken til rådighed. Det behøver dog ikke at være et professionelt køkken – jeg indretter mig efter vilkårene, fuldstændig som jeg også har gjort siden det oprindelige I Will Cook For Food projekt startede.

I Will Cook For Food er under konstant udvikling og forandring. Mit sigte er at det sociale inddrages i såvel madlavning som måltid. Jeg kalder det sociogastronomi. // Thomas Aaby Berdal
KONTAKT     kontakt@thomasberdal.dk    Skriv for at modtage opkald

I Will Cook For Food er under redefinering - hjemmesiden opdateres ikke længere.
Siden hér fungerer nu som arkiv for blogindlæg og opskrifter. Du er meget velkommen til at snuse rundt.
Jeg laver stadig mad- og socialgastronomiske ting og sager. Og kan stadig bookes til at lave mad til dit arrangement. Følg med på Facebook, Instagram og blog.
Vil du i kontakt med mig, kan jeg kontaktes via kontakt@thomasberdal.dk

mayoCROP 01

Hjemmelavet mayonnaise er virkelig nemt at lave. Og den smager virkelig meget bedre end selv de bedste købte mayonnaiser. Desuden kan du variere den i det uendelige. Prøv med andre olier, mere eller mindre sennep, limesaft osv, osv.
På billedet er det min datter Selma, der rører sin første mayonnaise. Og den sad lige i skabet.

Jeg kan selv godt lide at min mayo er ret kraftig i smagen. Dybe noter fra sennep og syre. Hvis du vil have en mere neutralt smagende mayonnaise, justerer du bare mængderne af syre og sennep ned. Jeg beregner ca. 2,5 dl olie pr. æggeblomme. Men det kan variere.

Vigtigt

Alle ingredienser skal have noglenlunde samme temperatur. Ellers er der risiko for, at mayonnaisen skiller. Man kan enten have alle ingredienserne i køleskabet - eller stille dem frem på køkkenbordet en halv times tid i forvejen.

Ingredienser

2 æggeblommer (pasteuriseret, hvis du er mest tryg ved det)
1 spsk. sennep (valgfrit - men jeg foretrækker klassisk dijon)
2 spsk. æblecidereddike eller hvidvinseddike
1 spsk. citronsaft
Salt og peber
5 dl. smagsneutral olie (jeg foretrækker solsikkeolie)

Fremgangsmåde

Alle ingredienser, undtagen olie, kommes i en skål og piskes grundigt sammmen.
Når massen er jævn og skummende, hældes olie i - lidt ad gangen i en tynd stråle, mens du stadig pisker - indtil mayonnaisen har den ønskede tykkelse og konsistens. Efterhånden som mayonnaisen tykner, kan du være mere gavmild med olien. Til sidst smager du til.
Skal mayonnaisen blandes med urter eller andet, er det vigtigt at du laver den meget tyk. Den skal vibrere lidt som en budding, når du ryster lidt på skålen. Hvis mayonnaisen ikke er tyk nok, når du blander andre ting i, risikerer du at du får en meget tynd mayo.

Server din mayonnaise til det du skal bruge den til. F.eks. til pommes frites
Den kan sagtens holde sig på køl nogle dage.

Tips

Mayonnaisen kan herefter blandes med krydderier eller krydderurter efter smag. 
Eller feks. svampe, kapers, asnsjoser, chili, hvidløg og alt muligt andet efter behov. Hvis man tilsætter hakkede pickles og gurkemeje, har man remoulade.
Hvis mayonnaisen mod forventning skiller, kan du tage en ny æggeblomme og langsomt piske den skilte mayonnaise i. Det samler den igen.

 

Til toppen