I Will Cook For Food

I Will Cook For Food startede som en pludselig indskydelse i efteråret 2012. Kort sagt drejer det sig om, at jeg handler, laver maden og vasker op, mod selv at spise med. Det blev en uforudset succes, og det har ændret min hverdag radikalt.

Nu kan jeg også hyres på mere traditionel vis af private såvel som virksomheder, hvor jeg laver mad til alt fra private middage til fødselsdage, polterabends, receptioner og firmamiddage.

Derudover kommer jeg gerne ud og laver mad sammen med jer som en event, hvor vi laver maden i fællesskab.

Jeg laver al maden på lokationen. Du skal derfor have et fuldt køkken til rådighed. Det behøver dog ikke at være et professionelt køkken – jeg indretter mig efter vilkårene, fuldstændig som jeg også har gjort siden det oprindelige I Will Cook For Food projekt startede.

I Will Cook For Food er under konstant udvikling og forandring. Mit sigte er at det sociale inddrages i såvel madlavning som måltid. Jeg kalder det sociogastronomi. // Thomas Aaby Berdal
KONTAKT     kontakt@thomasberdal.dk    Skriv for at modtage opkald

I Will Cook For Food er under redefinering - hjemmesiden opdateres ikke længere.
Siden hér fungerer nu som arkiv for blogindlæg og opskrifter. Du er meget velkommen til at snuse rundt.
Jeg laver stadig mad- og socialgastronomiske ting og sager. Og kan stadig bookes til at lave mad til dit arrangement. Følg med på Facebook, Instagram og blog.
Vil du i kontakt med mig, kan jeg kontaktes via kontakt@thomasberdal.dk

chili 01 small

Jeg elsker denne chilisauce. Når man spiser sådan noget dyppemad. Grillet, krydret kød. Brød. Hommus. Min korianderdressing og dukkah.
Det er sådan noget rar hyggemad. Kolde øller og snask!

Chilisauce, 4 prs.

En god håndfuld almindelige friske røde chili'er i tynde skiver
1 ds. harissa (kan købes i velassorterede supermarkeder og de fleste grønthandlere)
1 lille ds. tomatpuré
1/4 dl. æblecidereddike
1-2 spsk. sukker
1/2 citron i skiver (økologisk eller uden overfladebehandling)
1 lime uden skal i skiver eller tern.
1-2 stænger hel kanel
1-2 dl. olivenolie
Salt og peber

Harissa'en er almindeligvis ret stærk. Ønsker man en mildere chilisauce, kan der skiftes ud med tomatpuré.

Harissa og tomatpuré ristes af på en tør pande, for at brænde nogen af bitterstofferne af - og trække det søde frem. Denne proces kan godt give lidt kløe i øjne, hals og næse. Lad dig ikke skræmme - den færdige chili bliver moderat stærk (naturligvis afhængig af chili'ernes styrke).
Når harissa'en og tomatpuréen er ristet lidt af, tilsættes resten af ingredienserne, minus olivenolien. Når det hele er simret lidt sammen tilsættes 1/2 dl. olivenolie. Og det hele røres sammen over varmen til det det har en grov - men alligevel homogen struktur. Smag til med syre, chili, sukker, salt og peber. Tag kanelen op, når du synes at chilisaucen har nok kanelsmag.
Hæld saucen op i en skål. Og lad den køle af. Når saucen er kølet af, dækkes den med resten af olivenolien. Det bidrager til smag - og virker konserverende.

 

Til toppen