Jeg har meget ofte lavet denne hurtige, kolde koriandersauce. Som tilbehør til mange forskellige ting.
Jeg er især vild med den sammen med lam - og evt. min chilisauce og dukkah. Den er meget frisk og løst baseret på indisk myntesauce.
Kold koriandersauce, 4 prs.
4 dl. drænet yoghurt (tyrkisk eller græsk yoghurt, 10%)
1-2 solide duske koriander
1 citron (saften af 1 citron)
2 lime (saften af 2 lime)
2 spsk. sukker
Salt og peber
Koriander kan skiftes ud med mynte eller citronmelisse. Eller være en blanding af de 3 krydderurter efter smag.
Koriander hakkes groft. Du behøver ikke at være så nøjeregnende med stilkene, hvis disse ikke er for grove. Men krydderurterne skal naturligvis være skyllet grundigt.
De hakkede koriander blandes med 1/2 dl. yoghurt, citron- og limesaft, sukker og lidt salt og peber. Det hele blendes grundigt, til du har et kraftigt, grønt koncentrat.
Resten af yoghurten hældes i en skål - og koncentratet røres forsigtigt i lidt ad gangen. Grunden til at man ikke bare blender det hele på en gang, er at man så får en meget tynd sauce. Yoghurten bliver simpelthen helt tynd, næsten som mælk, når den blendes.
Velbekomme!