I Will Cook For Food

I Will Cook For Food startede som en pludselig indskydelse i efteråret 2012. Kort sagt drejer det sig om, at jeg handler, laver maden og vasker op, mod selv at spise med. Det blev en uforudset succes, og det har ændret min hverdag radikalt.

Nu kan jeg også hyres på mere traditionel vis af private såvel som virksomheder, hvor jeg laver mad til alt fra private middage til fødselsdage, polterabends, receptioner og firmamiddage.

Derudover kommer jeg gerne ud og laver mad sammen med jer som en event, hvor vi laver maden i fællesskab.

Jeg laver al maden på lokationen. Du skal derfor have et fuldt køkken til rådighed. Det behøver dog ikke at være et professionelt køkken – jeg indretter mig efter vilkårene, fuldstændig som jeg også har gjort siden det oprindelige I Will Cook For Food projekt startede.

I Will Cook For Food er under konstant udvikling og forandring. Mit sigte er at det sociale inddrages i såvel madlavning som måltid. Jeg kalder det sociogastronomi. // Thomas Aaby Berdal
KONTAKT     kontakt@thomasberdal.dk    Skriv for at modtage opkald

I Will Cook For Food er under redefinering - hjemmesiden opdateres ikke længere.
Siden hér fungerer nu som arkiv for blogindlæg og opskrifter. Du er meget velkommen til at snuse rundt.
Jeg laver stadig mad- og socialgastronomiske ting og sager. Og kan stadig bookes til at lave mad til dit arrangement. Følg med på Facebook, Instagram og blog.
Vil du i kontakt med mig, kan jeg kontaktes via kontakt@thomasberdal.dk

fries small

En sprød pommes frites er en ret fantastisk spise. Og når den er lavet godt, hæver den sig fra junk food, til noget der ligger luftlag over. Og ja - den skal i frituren. Og friture er en helt legal tilberedning! ;)
Når man koger pommes frites over tre gange, er det nemmere at opnå den sprøde skal og det bløde indre. Du skal bruge kartofler med meget stivelse og ikke så meget vand. Bagekartofler er perfekte.

Ingredienser

2-3 bagekartofler
2 l. svine- eller andefedt (du kan også bruge en varmebestandig vegetabilsk olie, feks. rapsolie)
1/2 dl. eddike
Salt

Fremgangsmåde

#1
Vask kartoflerne. Skær dem i passende “pomfrit-størrelse”. Pas på de ikke bliver for tykke - så kan de være svære at få sprøde. Skyld kartoffelstykkerne i vand til stivelsen er vasket så meget ud som muligt. Dvs. når vandet bliver klart.
Kog kartoffelstykkerne i vand med 1/2 d. eddike i ca. 10 minutter.
Herefter tages kartoflerne af - og vandet sies fra. Kartoflerne afkøles i minimum 30 minutter - men helst i nogle timer.

#2
Varm fedtstoffet 2/3 op til den når et punkt, hvor det bobler stille og roligt omkring spidsen af en pommes frites. Kog nu kartoffelstykkerne lidt ad gangen i fedtet, til de tager en smule farve.
Når alle kartoffelstykkerne har været i fedtstoffet, sættes de igen på køl til de er helt afkølede (de kan herefter evt. fryses til brug en anden gang).

#3
Nu skal pommes frites’ne færdigtilberedes. Olien skal være 180 grader C til tynde frites - og 170 grader C til tykke. Tykke fritter skal tilberedes i længere tid, og derfor skal olien ikke være ligeså varm. Tynde fritter skal have ca. 5 minutter og tykke fritter ca. 10 minutter. Tilbered kunså meget som din fritøse eller gryde kan klare, uden at fedtstoffet mister for meget varme, for det bedste resultat. De skal være godt gyldne og sprøde - og de må hellere få lidt for meget end lidt for lidt. Læg dem på fedtsugende papir og drys godt med salt (brug fint salt) og evt. lidt tørrede krydderurter og/eller eddikepulver.

Server straks. Evt. til en god bøf med bearnaise og rødløg. Eller som en snack med mayo!

Velbekomme!

 

Til toppen