Nu har jeg taget springet til at blive øko kogemand. Jeg har været lidt lang tid om at komme ud af starthullerne - men bedre sent end aldrig!
Jeg har egentlig altid brugt meget økologi i min madlavning. Men har skulle tilpasse mine indkøb af råvarer efter de konkrete budgetter og ønsker til menuer. Klippe en hæl og hugge en tå, når der skulle vælges råvarer. Det har hele tiden irriteret mig.
Det bliver der lavet om på nu.
Det er meget vigtigt at vi tænker over hvilke råvarer vi bruger - både ifht dyrevelfærd - og den belastning vi lægger på miljøet.
Det har egentlig altid været min holdning - men i det daglige har der været økonomi og logistik at tage hensyn til. Derfor har jeg været tilbageholdende med at gå hele vejen. Desuden har jeg været bange for om jeg kunne konkurrere med de store cateringfirmaer, der kan tilbyde meget billige priser.
Men jeg skal for det første ikke konkurrere med cateringfirmaerne. Jeg tilbyder noget andet. For det andet, kan jeg fortsat tilrettelægge menuerne, så der tages udgangspunkt i mine kunders konkrete budgetter.
Jeg vil sigte efter at handle direkte med producenterne. Vi har efterhånden en stribe af virkelig fantastiske producenter og leverandører - indenfor såvel kød og fisk som landbrug. Jeg vil desuden handle så lokalt som muligt. Og kun - og jeg mener kun - købe kød fra økologiske leverandører og producenter. Og sigte efter fritgående dyr - og meget gerne markskudte. Jeg vil være med til, med mit lille bidrag, at understøtte godt og samvittighedsfuldt landbrug og kødproduktion. Og som en krølle på grisens hale - så smager glade dyr også bare eventyrligt meget bedre!
Jeg håber at mine kunder, eksisterende som nye, tager godt i mod det. Allerede indgåede bookinger opfyldes efter de aftaler der allerede er indgåede. Men selvfølgelig med det øgede fokus på økologien.
Kommende bookinger falder ind under min nye retning. Det kan betyde, at menuer måske bliver lidt dyrere. Men jeg vil stadig udarbejde menuer efter konkrete budgetter.
Vi ses - lidt gladere - ude i køkkenerne!