I Will Cook For Food

I Will Cook For Food startede som en pludselig indskydelse i efteråret 2012. Kort sagt drejer det sig om, at jeg handler, laver maden og vasker op, mod selv at spise med. Det blev en uforudset succes, og det har ændret min hverdag radikalt.

Nu kan jeg også hyres på mere traditionel vis af private såvel som virksomheder, hvor jeg laver mad til alt fra private middage til fødselsdage, polterabends, receptioner og firmamiddage.

Derudover kommer jeg gerne ud og laver mad sammen med jer som en event, hvor vi laver maden i fællesskab.

Jeg laver al maden på lokationen. Du skal derfor have et fuldt køkken til rådighed. Det behøver dog ikke at være et professionelt køkken – jeg indretter mig efter vilkårene, fuldstændig som jeg også har gjort siden det oprindelige I Will Cook For Food projekt startede.

I Will Cook For Food er under konstant udvikling og forandring. Mit sigte er at det sociale inddrages i såvel madlavning som måltid. Jeg kalder det sociogastronomi. // Thomas Aaby Berdal
KONTAKT     kontakt@thomasberdal.dk    Skriv for at modtage opkald

I Will Cook For Food er under redefinering - hjemmesiden opdateres ikke længere.
Siden hér fungerer nu som arkiv for blogindlæg og opskrifter. Du er meget velkommen til at snuse rundt.
Jeg laver stadig mad- og socialgastronomiske ting og sager. Og kan stadig bookes til at lave mad til dit arrangement. Følg med på Facebook, Instagram og blog.
Vil du i kontakt med mig, kan jeg kontaktes via kontakt@thomasberdal.dk

Sauce

På denne side, finder du opskrifter på saucer. Klassiske og nye.
  • Friteret brød med stenbiderrogn, creme fraiche og rødløg

    Stenbiderrogn // Foto: Thomas Aaby Berdal - IWCFF

    Denne sag er fra en af de helt tidlige IWCFF middage. Den lille servering popper dog jævnligt op i forskellige variationer, når muligheden er til det med de forhåndenværende råvarer.

    I første halvdel af 2013 var jeg hos en venneflok på Nørrebro og lave mad. En fredag aften - og den fik en over nakken. De var søde, festlige og gavmilde med de våde varer. Sjældent har jeg haft så mange tømmermænd dagen derpå. Og så skulle jeg lige lave en posemiddag. Jeg troede at jeg skulle dø. Jeg kan stadig genkalde mig koldsveden - og mit febrilske forsøg på at skjule hvor forfærdeligt jeg havde det. Nå. Men. Inden det skulle gå så galt, skulle jeg lige lave noget mad.

  • Pocheret æg på bønnepuré og karrysyltede champignoner

    IMG 4748 01 1024x837

    Til en posemiddag for et års tid siden, var folk blevet bedt om at tænke Indien. Én af gæsterne, en inder, skulle rejse tilbage til Indien dagen efter.

  • Svampefrikadeller og creme med sort hvidløg

    svampedeller1 01

    En ret der er lavet ved flere lejligheder til posemiddagene. I flere forskellige afskygninger.
    Lavet ordentligt - og uden for meget mel, smager de virkelig godt. En ren umami-bombe. Det er vigtigt at få struktur og ordentlig stegeskorpe på svampefrikadellerne.

  • Dengang med ballonfisken

    712px Poisson lune Edited

    I oktober 2014 var jeg ti dage i New York. På de ti dage lykkedes det mig at få fem madlavninger. Den sidste aften lavede jeg en posemiddag lige ved Ground Zero på Manhattan.

  • Pocheret torsk, beurre blanc og mynteinfuceret candyfloss

    candyfloss1 lille

    I årene der er gået med IWCFF og Posemiddage i særdeleshed er der frembragt mange retter - ofte er de stykket sammen udfra hvad der umiddelbart passer sammen. Andre gange er de direkte inspirerede af andre retter - klassiske eller noget jeg på et tidspunkt har smagt.

  • 2018 #2

    tv

    I går skulle jeg have været i tv-studiet.

    Men måtte melde fra, fordi jeg ikke havde økonomi til at tage til Odense hvor det skulle have været optaget. Nej - man får ikke transportomkostninger dækket for at deltage i den slags, åbenbart.

  • Posemiddag

    posemiddag

    Nu er det efterhånden meget længe siden, at jeg har afholdt en posemiddag. I efteråret sætter jeg to nye af slagsen op. De er en smule anderledes end normalt, da de tjener til at udvikle idéen. 

    Overordnet er konceptet det samme som altid - men jeg træder mere i baggrunden. Alle gæster skal i køkkenet og så kører jeg slagets gang lidt flydende ovenpå. Der kommer et øget fokus på det gastronomiske og hvad vi kan bruge de forhåndenværende råvarer til. Men selvfølgelig skal vi også hygge og drikke lidt vin.

  • Events

    event

    Jeg tilbyder forskellige typer af madevents. Ofte med udgangspunkt i det sociale aspekt - men også 1-til-1 kurser i madlavning.

    Læs mere under punkterne Posemiddag, Madkursus eller Lav Mad Sammen.


    Posemiddag

    10I fire år har jeg jævnligt arrangeret posemiddage. I korte træk, er posemiddage et koncept der i al sin enkelthed går ud på, at alle gæster medbringer en pose råvarer. Herefter laver jeg mad med disse råvarer - og inddrager gæsterne i madlavningen og sætter folk i gang. Under kyndig vejledning og flyvende idéer.

    Posemiddage har vist sig formidable til at bringe folk, der ikke kender hinanden, sammen. Når mennesker laver mad sammen, falder barriererne - og man glemmer at det er fremmede folk man snakker med.

    Nu kan du hyre mig til at lave en posemiddag til dit arrangement. Enten blot som et sjovt alternativ til en middag med venner. Men en posemiddag vil være perfekt til en afdeling i en virksomhed der skal rystes sammen. Eller som noget anderledes i din andelsforening - og en måde til at komme tættere på dine naboer.

    Kontakt mig. Så tager vi en snak om hvordan vi sætter det op.

    Pris for 8 timer: kr. 3200,- inkl. moms.
    Jeg anbefaler max. 20 deltagere. Men I bestemmer.

    Madkursus 

    krabbeJeg tilbyder tilpassede madkurser, hvor én eller flere får undervisning. Vi kommer lidt i dybden med råvarer, teknikker og nuancer.
    Kurset tilpasses dit eller jeres behov. Både hvad angår tid, budget og madlavningsstil.
    Det foregår hjemme hos dig selv og tager udgangspunkt i dit køkken. Derfor kan den mad vi laver, efterfølgende kunne laves igen, med de køkkenfaciliteter du har til rådighed.
    Måske har du eller I et ønske om at få en introduktion til et bestemt smagsunivers eller en bestemt stilart. F.eks. gammeldags dansk mad lavet fra bunden, middelhavskøkkenet, særlige råvarer, LCHF/stenalder eller vegansk.
    Vi laver rigelig mad - så kurset vil være en oplagt mulighed for, at invitere gæstende medspisere til enten en smagsprøve eller en fuld menu afhængig af vores aftale.
    Efter kurset, vil du som opfølgning få en køkkenlog, hvor jeg beskriver hvad vi har lavet. Den får du til fremtidig inspiration og hjælp.
    Du kan købe et kursus til dig selv, eller give et gavekort til en du holder af. Kurserne kan sættes sammen på mange måder. Kontakt mig for at høre om mulighederne. Men de kan f.eks. se sådan ud:

    FRA SCRATCH
    Jeg kommer hjem til dig eller jer med en række af årstidens råvarer, samt nogle af de basisprodukter der bør være i ethvert køkken.
    Sammen laver vi et par retter, der giver dig nogle grundkundskaber til den daglige madlavning.
    Vi gennemgår et par hurtige saucer, samt en klassisk sauce - og lidt tricks til at fremme smag i mad, på en hurtig og sund måde.
    Du får efterfølgende opskrifterne på maden.
    Kurset tager ca. 5-6 timer.
    Pris, inklusive råvarer.

    1 person
    1950,- inkl. moms
    Gruppe / 4-8 personer
    1150,- inkl. moms pr. deltager

    KOMPONER EN MENU
    Hvordan sammensætter man en menu?
    Hvilke ting bør man holde sig for øje - og hvordan tænker man sensorisk?
    Hvordan planlægger man en menu udfra hvad du har i pengepungen? Og efter årstiden.
    Vi finder først sammen ud af hvad vi kunne tænke os at lave. Og planlægger
    fremgangsmåde. Dernæst tager vi ud og handler et lokalt sted. Undervejs tilpasser vi menuen efter hvilke råvarer der rent faktisk er tilgængelige.
    Herefter laver vi maden i dit køkken, som du/I bagefter kan spise sammen. Eller med inviterede gæster.
    Kurset tager 9-10 timer. Råvarer er inkluderede i prisen.

    1 person
    3250,- inkl. moms
    Gruppe / 4-8 personer
    1750,- inkl. moms pr. deltager

    TØM KØLESKABET
    Har du tit overskud i grøntskuffen? Er du ikke god til at få brugt dine rester?
    Vi ser på hvad du har i dit køleskab og i dine skuffer og skabe.
    Herefter sammensætter vi 2-3 retter med de ingredienser der er for hånden.
    Alt efter hvor meget mad vi laver, kan du invitere et par venner over til en hyggelig bid at spise.
    Kurset tager 5-7 timer. Eventuelle ekstra råvarer er inkluderede i prisen.

    1 person
    1600,- inkl. moms
    Gruppe / 4-8 pers
    995,- inkl. moms pr. deltager


    Social Dining eller sociogastronomi - Lav mad sammen! 

    At lave mad i fællesskab styrker kreativitet, samarbejde og holdånd. Jeg har arbejdet meget med mad i sociale kontekster, hvor alle kommer til gryderne. Både som posemiddage og som regulære madkurser. Det har været forbløffende, hvor hurtigt folk smider paraderne, når de er fælles om madlavning. Derfor er det en fantastisk ting at gøre sammen, når der skal knyttes bånd og når der skal tænkes ud af boksen. Det kan jeg hjælpe jer med! Kontakt mig for en snak om mulighederne

    Se evt. om jeg er ledighér →

     

  • IWCFF i NYC

    brooklyn bridge

    Jeg er i New York. For at lave mad til New York'ers - og få et indblik i madkulturen hér. Grundlæggende det jeg også gør i København. Det har vist sig at være lidt sværere end forventet at få lov til at lave mad i forskellige settings. New York'erne er travle mennesker, spiser ofte ude - og har ikke samme tradition for at have gæster som vi har i Danmark. Det er dog, efter en masse korrespondance - og en række aftaler der er gået i vasken, lykkedes at få fem madlavninger. To af dem har danske forbindelser.

Til toppen