I Will Cook For Food

I Will Cook For Food startede som en pludselig indskydelse i efteråret 2012. Kort sagt drejer det sig om, at jeg handler, laver maden og vasker op, mod selv at spise med. Det blev en uforudset succes, og det har ændret min hverdag radikalt.

Nu kan jeg også hyres på mere traditionel vis af private såvel som virksomheder, hvor jeg laver mad til alt fra private middage til fødselsdage, polterabends, receptioner og firmamiddage.

Derudover kommer jeg gerne ud og laver mad sammen med jer som en event, hvor vi laver maden i fællesskab.

Jeg laver al maden på lokationen. Du skal derfor have et fuldt køkken til rådighed. Det behøver dog ikke at være et professionelt køkken – jeg indretter mig efter vilkårene, fuldstændig som jeg også har gjort siden det oprindelige I Will Cook For Food projekt startede.

I Will Cook For Food er under konstant udvikling og forandring. Mit sigte er at det sociale inddrages i såvel madlavning som måltid. Jeg kalder det sociogastronomi. // Thomas Aaby Berdal
KONTAKT     kontakt@thomasberdal.dk    Skriv for at modtage opkald

I Will Cook For Food er under redefinering - hjemmesiden opdateres ikke længere.
Siden hér fungerer nu som arkiv for blogindlæg og opskrifter. Du er meget velkommen til at snuse rundt.
Jeg laver stadig mad- og socialgastronomiske ting og sager. Og kan stadig bookes til at lave mad til dit arrangement. Følg med på Facebook, Instagram og blog.
Vil du i kontakt med mig, kan jeg kontaktes via kontakt@thomasberdal.dk

Blog

pita3

13.11.12 – Ved en anden (06.11.12) middagsaftale var det meningen at der skulle laves pita med det hele. Men pga. en ovn der var gået i stykker, måtte planerne i al hast laves om. Og det ærgrede mig gevaldigt. For jeg holder meget af pitabrød med fyld.
Et levn fra min barndom – og noget der står lysende klart for mig, som luksus på den der 80’er burger-agtige måde.

skipperlabskovs12.11.12 - Lidt præstationsangst har man vel altid. Og den bliver helt klart trumfet, når dagens vært er dedikeret madnørd, forfatter – og i øvrigt aktiv på flere niveauer indenfor mad, madkultur og bæredygtighed.

Og så har hun bedt om en klassiker, som jeg aldrig har lavet før – og ikke engang særlig godt kan lide. Skipperlabskovs.

Jeg ankommer tidlig eftermiddag, til hendes store villalejlighed i Charlottenlund. Noget af min anspændthed fordufter dog hurtigt. Signe er meget afslappet, sød og imødekommende. Og selvom køkkenet er spækket med gode sager, virker det hele nu også ret uprætentiøst.

Jeg får en rundvisning i køkken og drivhus, og får også lige hilst på nogle høns der render rundt i haven. Og forsøger at skabe mig et overblik over hvad jeg skal købe ind – og hvordan jeg planlægger madlavningen, så vi kan spise i nogenlunde tid (til stadighed et af mine største problemer i et køkken – at blive færdig til planlagt tid).
Jeg forsøger også at tænke en variant af skipperlabskovsen frem, som jeg selv bedre vil kunne lide.

2012 11 06 18.22.20

Efter første aften hos Nina & Co., gik jeg totalt i brædderne – og sov som et lille barn til næste morgen. Og kunne tage formiddagen rimelig roligt. Summede med noget kaffe, og tænkte lidt over hvad jeg skulle lave til familien samme aften.

Jeg havde på ønske fra familien – eller Iben, der gennem korrespondancen virkede som et livsstykke, fået et diskret ønske om at jeg skulle lave pitabrød med det hele. Ikke mindst for ungernes skyld. Min tanke var derfor noget i retning af hjemmebagte pitabrød, ristet kylling med yoghurt og diskret kanel, diverse grønt, harissabaseret chilisovs. Hvidløgsdressing. Og humus.

PC127641

05.11.12 – Premiereaften. Jeg har sovet helt vildt dårligt om natten. Mine tanker kredser om alt muligt praktisk, privat og følelsesmæssigt. Min indre tornado begynder at lægge sig omkring 6 om morgenen – og trods tømmermænd fra weekenden og alt for lidt søvn, har jeg ikke kunne sove endnu. Tågerne letter lidt, og tankerne lander på hvad dagen bringer. Den første middag – og det faktum at TV2 også skal med. Jeg er nervøs. Projektet der udsprang lidt i desperation, lidt i sjov, lidt for adspredelse og lidt for muligheden for at netværke, stak fuldstændig af (”stak fuldstændig af” er i øvrigt en sætning jeg har brugt rigtig meget den seneste måneds tid). Og nu er det hele noget som medierne har lagt mærke til.

Til toppen